CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, November 9, 2008

teka-teki-teka-teko :D

kawan-kawan jgnlah stress study sangat..
now ni mesti ramai dah habis paper kan..
aku macam dah start nampak status-status di ym list ku yang menjeleskan jiwa ku~~
yang dah merdeka senyap2 dulu ek..
tunggu 18hb nanti :p

aishh lambatnye~

korang yang free, jawab la teka-teki neh.. ;)
aku dapat dari email.

1. hitam dan berpeluh-peluh? apa tu..
2. benda apa masuk segitiga, bila keluar gulung-gulung? hehe, jawapan neh logik dan sengal.
3. kapal terbang dengan kuih lepat liat, mana satu lagi tinggi?
4. banyak-banyak kotak, kotak apa tak terangkat?
5. kenapa penggali kubur gali kubur tak pakai selipar?
6. 3 kepala, 6 mata, 8 kaki..apa tu? yg nih mmg susah neh, genius je leh jawab.
7. masa dia hidup kita nyanyi..dah mati kita tepuk tangan (yang ni ramai tau ni jawapan..)
8. banyak-banyak kera, kera mana pandai menaip?
9. ade 4 orang gadis cun kongsi satu payung yang kecik, tapi kenapa sorang pun tak basah??
10. and lastly soalan keagamaan... ada sorang tengah sembahyang, pastu ada sekor anjing jilat kaki dia. BATAL TAK AIR SEMBAHYANG TOK IMAM TU??


just for fun!!

cayok stadi!!!

6 comments:

EReeN shafreeniza said...

no 10
tak batal sbb anjing bkn jilat kaki tok imam
no2 sepender
no 9 sbb dieorg berpayung mase tak ujan

napieHK said...

no 10
kalu jilat kaki imam pon x batal la

no 5
die pakai boot..selipar sng putus

no 1
semut itam

EReeN shafreeniza said...

no 6- manusia bawak ayam naik kuda
no 7- microphone
no 8- ina

a.z.r.i.n.a said...

10. tak batal sebab anjing tu jilat kaki sendirik.. (yeke napi?)

9. ye betul..tak hujan pon..

8. KERANI ye cik ereen..

7. lilin beday..bukan mikrofon..

6. koboi bawak ayam..(betul ah tuh..terer siot~)

5. penggali kubur gali kubur guna cangkul la napi....

4. kenapa soalan ni xmau jawab.. jawapannye ialah KOTAK PENALTI

3. ni pon xmo jawab ka.. jwapannye ialah kuih liat tuh la. sebab kapal terbang sampai awan je, kuih lepat lekat kat lelangit.

2. ereen bab-bab nih confirm terer kann....

1. YE BTL EREEN..


hee

saYa buKaN ustaZz said...

10. errr... najis mughallazah... sembahyang dia batal... tapi wudhu' yg x batal.. kna g samak... even kna tahik cicak pun batal solat apetah lg najis berat... tp soklan die air semayang... so x batal... ;)

a.z.r.i.n.a said...

haha saye mcm dpt kenal jek sape ustaz kt atas neh... lme xdgr cite eh.