CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, November 8, 2008

tagged by nurul...


>lima tabiat buruk time di sekolah?

aku time sekolah bolehla dikategorikan budak baik. so jahat aku ni takdelah jahat sangat kot, cume nakal-nakal bese jek~

1. suka tukar tempat duduk, tapi kalau time cikgu yang jenis suka cek tempat duduk tu datang, cepat2 tukar balik. dulu sekolah kitorang kena duduk lelaki-perempuan kat meja tu. dengan alasan, macam tu baru senyap. pastu kat belakang class mesti ada tampal tempat duduk sebenar satu class. ade pulak tu cikgu yang jenis suka cek. mcm ntahape hape kan..hahha. rindu zaman nih.

2. simpan buku tebal-tebal dalam laci malas bawa balik. aku rasa ramai kot org penah wat mcmnih..kan kan..

3. suka keluar class awal time rehat. yang ni especially time cikgu yg tak best datang, or bosan. konon keluar awal dengan alasan ada tugas. aku dulu librarian tauuu....hahaaha. maka librarian yang kena bertugas time rehat boleh keluar awal.. biasanya cikgu takkan tanya kenapa keluar. die paham-paham sendiri nampak budak baju biru dan hijau keluar ramai-ramai. so aku join je lah~

4. buli junior? xdelah, batch aku tak kamcing dengan junior, tak tau ah nape. so tak berpeluang buli membuli nih..btw aku sekolah harian so kejadian buli nih takdela sangat kot.

5. pinjam buku lama-lama. hoho, amik kesempatan ah kan gunakan peluang as librarian nih. pastu penah la time librarian kawan-kawan yang kena denda sebab lewat pulang buku tu aku lepaskan aje. tapi lepas tu ade pulak system rekod2 kat komputer tuh, takdapatlaa buat amal kebajikan. haha.


> 3 favourite subjek anda. kenapa?

ouh, aku suka pendidikan seni. hahaha. aku suka sebab selalu subjek nih yang naikkan markah aku sebab budak pandai-pandai kelas aku sume boleh dikatekan tak berseni. so walaupun subjek aku yang lain macam hampeh, leh la cover dengan subjek ni. tapi sebab aku selalu dapat tinggi, so dorang tuduh aku pet student en.hasrul. cet.. time dah naik form4..hilanglah subjek favourite aku...wuu.

kedua subjek math. math asas yeh, bukan add math. aku suka math sebab..senang score.. add math, no..no.. huhu.

ketiga, subjek kemahiran hidup. best.best. especially time buat2 kerja kayu tuh. time belajar tak bestlah. bosan. time belajar account lagi macam haram.


> 3 subjek yang tak suka. kenapa?

aku benci sejarah!! benci.benci.benci. benci sebab buku teks dia tebal.

pendidikan jasmani. tak suka sebab kena tukar baju..malas siot tukar baju. laki senang jek. ceh.

bahasa melayu. huhu, tak suka sebab aku ni dulu lemah buat ayat. satu-satunye tusyen aku time spm dulu ialah bahasa melayu. pecaye tak. hoho. mr.suguz...miss u~


> kamu paling suka?

suka hari jumaat, dapat balik awl~



> anda tak dapat hidup tanpa?

kawan-kawan aku... kawan-kawan time sekolah ni lain ah rasa dia dengan yang sekarang dan time matrikulasi. sume jenis lain. kawan-kawan aku time sekolah la paling sekepala dengan aku. tak tau nape. kadang-kadang tuh pandang2 je dah tau ape dorang nak. gelak pon boleh tau gelak sebab ape. rindu beb..


aik tuje soalan? heh..
aku mahu tag: kerry, bibi, ika dan shfiq if kamu baca tag nih. ;)

5 comments:

[az azhari] said...

ina..
blog baru?
smpai hati kaw

a.z.r.i.n.a said...

haha, blog baru ni ingat mau publisitikan after tamat final nehh la az.. huhuu.

add linkie aku ekkk!!

[az azhari] said...

suda
:)

i am innocent said...

eh mr.suguz? mcm pnh dgr jek.. tusyen kasturi ke eh?

a.z.r.i.n.a said...

mr.suguz..die tuh ajar mane2 tusyen. cikgu suguz sengal..

haha. ade fs die, nanti org kasik tnjuk..