CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, September 10, 2009

kesah or tak? or sakit ati or ape? apekah...

anda susah payah bangun pagi.
cari baju, iron, pakai baju gosok gigi.
redah jem, redah hujan panas terik walaupon pakai sunglasses dalam kereta bagai puteri.
parking lak macam siot hari-hari.
lambat sikit habislah parking tak dapek ape nak jadi.
if datang lambat penat2 cari cara survive pikir alasan yang logik diberi.
time kerja orang sebelah anda mungkin bukan kawan anda yang dikenali.
mungkin juga kawan anda yang anda tak sukai.
meredah segala stress bekerja, tak kira hari.
bekerja dengan penuh berhati-hati supaya tak kena potong gaji.
balik pulak jem tiap-tiap hari.
tengok2 mungkin kadang-kadang tu petrol habis, cepat2 pergi isi minyak penuhkan tangki.
penat. berpeluh....stress lagik sekali.
sampai akhir bulan, dapat gaji.
anda seronok. riang. tertawa. hati girang gembira tak terperi.

*****

tetapi jika anda ditegur..
dan di-bebel for each cent u spent.





rasa best kan.

3 comments:

:: r a f i z i :: said...

luahan kamu ni azrina macam xhabis lagi.sambung la skit lagi..hihi..tp,mmg ni lah yg kita semua lalu.kan..?

SafwaNMazlaN said...

ina.. ko ngaja komsas eh?

a.z.r.i.n.a said...

fizi: yes sume tu kite lalui, tapi part ending tu rasanye tak semua lalui.

sapuan: lepas tak ajar komsas? haha