CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, September 6, 2009

back to school...

pagi yang best, aman damai, tiada kesulitan dialami.
bersiap sedia after sahur, drive ke sekolah. pagi-pagi dah buat hal, terparking kat tempat pen.kanan. huhu. nasib baik perasan, then alihkan kete. :D

a bad starting..?
perjalanan nak pegi pejabat macam jauh gile.





lalu kat kaki lima tepi class...
" selamat pagi cikgu "
sorang gadis cina tunduk wish aku. ahahhaha!!
slamat pagi.. :)


then sepanjang perjalanan ke pejabat tuh byk lah 'selamat pagi cikgu' nye... :))
masuk pejabat, tunggu pengetua tiba...

***

pengetua baru.
dapat subjek ape nak ajar, buku tebal, jadual waktu, dan pelan sekolah aku sendirik~ haha. banyak dah dorang ubah, so aku memerlukan pelan.

perjalanan selepas itu berjalan lancar. cikgu2 lama aku ade yg still maintain, ade yg dah kurus, gemok, tua bla3.. lumrah manusia~



10.25: masok class ganti

selamat pagi cikgu! <--ramai2. seyesly aku cakap..aku tahan gelak.
- ok duduk.

class namanye 4Y.
nama pun dah macam gerun sikit kan. aku dah kuatkan semangat dah.
bisingnye astaga...dgn budak2 tak endah pon aku masok. main2 kt luar, kerusi mejenye berterabur. aku dah mcm........duh. ok, sabar ina.


tiba-tiba, budak depan aku bersuara. budak ni duduk depan meje guru jek. aku baru jek nak sign buku laporan class.

cikgu, saya nak bertanya boleh?
- ok, apa dia?

cikgu, di negara ini, adakah cetak rompak itu tak boleh?
- ye tak boleh...

kenapa cikgu?
- (bagus giler ah budak ni kan, yang lain main2, die je nak belajar. respek gile) sebab dia curi orang lain punye kerje, so tak baiklah. mana boleh curi-curi. kan?

tapi kalau die minta kebenaran utk cetak rompak?
- erm.. ok .... (maka aku sambung layan budak ni, but tengah2 layan tu aku rasa dah merepek gile dah soalan die)


tiba2 aku dengar suatu bisikan dari belakang.....
' cikgu, die ada masalah sikit cikgu. OKU'


erk!! huhu. hmm, tapi aku rasa die ok je kot..hmm.


then aku habiskan sejam aku berborak dengan budak2 depan aku dan ade certain org yg nak dengar story aku. haha. aku elakkan diri dari pegi side meje guru :p


best gile. walaupon just setakat kelas ganti, teringat kembali kenangan2 lama..suke tengok perangai yang tak suke belajar neh. speechless, xleh nak describe, but best. yang lain tu biarlah, buat hal sendirik asalkan tak bising gile.




12.10tgh : class ganti 5R

ok class ni actually tengah trial exam tuk SPM. but time aku masok, dorang xdek paper. aku masok2, huh....mane tempat duduk tuk guru? mana meje guru? yelah, aturan meje die mcm nk exam la kan.

ok cabaran lagi. huhu.

class ni compared to class 4Y , dorang ni tak friendly sangat. macam dalam dunia dorang sendirik. anda ramai gile ponteng class xtau pegi mana. aku baca laporan class ni pon, tiap2 hari ade guru complain dgn dakwat merah. so ape lagi, xyaha bazirkan air tekak aku..lalala.


***

aku hanya masok 2 class je hari ni. due2 pon class ganti. 4Y dan 5R
esok baru mula mengajar. aku ditugaskan mengajar biology form 4 and sains form 4. dan cikgu biology aku still kat situ lagi ye. :p haha. pinjam kejap buku form4, buku teks..bla3..bla3..

cikgu2 kat sini friendly giler. best. apesal dulu aku rasa cikgu2 sini poyos ah?



hope dapatlah balik posting sini :)
amin.




**malam ni kene belajar respiration.
dush.....

7 comments:

Khairiyah said...

hehehe
cikgu inaaaaa!
heee
comey je kann die jd cikgu :p

:: r a f i z i :: said...

Mmg comel.hihi...respiration..tarik..lepas..ajar cara bernafas..haha...

natasha said...

ngeee...ina....inaa....
sabar je laa... remaja baru nk nek memg cmtu...
naseb ina dpt skola menengah...
akak dulu skola rendah... skola private plak tu...anak2 org kenamaan... blagak nk mampos... dah la bodow...sombong lak tuh... sakit jantung dbuatnye... melawan jgn ckp la... huhhuhuu... all da best k...!!!

EReeN shafreeniza said...

ahahah gud luck beb~

-sumaiyah- said...

haha..terparking tempat PK plak..xpe ina..mcm ade aura nk jd pengetua tuh! heheh..

a.z.r.i.n.a said...

kerry: haha.. saye bukan cikgu tadika ah. wekk!!

fizi: semput nafas saye nk ajar dorang bernafas...

natasha: ooh cikgu natasha rupenye dulu :p hehe..

ereen: tqkiu beb~ tanpamu tak mungkin daku disini~ muax.

maiyah: wow, haha!!

Khairiyah said...

skolah menengah eh ina?lau kery jd murid ina mesti selalu termistakes u as students jgak..alalala tomeynyee.. :D