CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, September 14, 2011

Kakak cleaner


dalam banyak banyak tempat aku kerja
inilah kali pertama jika aku hendak ke toilet aku perlu membawa kunci.. :D


maka terjadilah macam-macam cerita.
ada yang suka.
ada yang duka.

hehe.



disini aku nak cerita suatu yang..
aku tak pasti nak masukkan kategori suka or duka.




*****


hari ini aku ke toilet.
macam biasanya..selepas menyelesaikan urusan urusan penting yang wajib
aku ke sinki untuk membetulkan wajahku sebelum masuk ke office
ketika khusyuk melihat diriku..


pintu toilet diketuk.



aku abaikan.
(eh takde kunci takpayahla masuk kan. grrr)




diketuk lagik. dan lagik.
kali ini siap ditolak2.



aku..haihhh.
ok.




aku tolong bukakkan pintu.
dan melihat kelibat seorang kakak cleaner..yang tak pernah aku nampak.
(oh maybe baru kot? )


kakak cleaner: sori ye...ingat ke kunci tadi.

aku: hehe. ye kena guna kunci kak.

kakak cleaner: oo. saya baru disini. saya nak tengok toilet.

aku: ok.


selang beberapa minit..




kakak cleaner: eh....kecik ye toilet ini?

aku: oh.....errr aaah. sebab sini sikit orang kot.

kakak cleaner: susahla macamni nak bersihkan. kecil je.



aik. hmmmmm.
mungkin kalau toilet kecil tu die susah nak kangkang2 nak cuci kot?
tapi..tapi..
bukan lagi kecil lagi mudah ke nak kunci?
mungkin teori aku salah.



aku hanya mampu memberikan senyuman.




kakak cleaner: yela adik..kecil sungguh airnya. haihh susahla nak cuci toilet ini.

aku: ooo.....air.

..
..
..
..
..
..
..


lalu aku:

ye makcik. air disini memang kurang deras sejak kebelakangan ini. :)









alahai bikin saspen aje
:D

3 comments:

Hafiz Blog's said...

=) salam..sangat menarik..teruskan menulis..

winawin said...

hehe.. ingatkan nak citer pasal ko & jannah. hehhe

nazri.sensei said...

mu memey ina..huhu