CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, September 29, 2008

raya datang lagi..

aku nak ucapkan selamat hari raya dan mintak ampunkan silap aku sepanjang kenal korang. kalau ade terkutuk, terkasar bahasa, terpinjam lupe nak pulangkan dan ter yang apa2.. semoga kita dipanjangkan hayat kita untuk bertemu ramadhan pada tahun hadapan. amin.


aku sebenarnya leh dikatekan takde perasaan pun nak raya. orang kata kalo raya tu kite tak happy, adelah tu slek kat ibadah pose kite. wallahualam. aku tak sure tapi memang setiap raya aku rasa macamtuh. best raya time kecik2 jek.. dan time matrik sebab aku duduk jauh dari femili.

maybe sebab beraya di kl. duh..

beraya kat kl ni aku leh ibaratkan seperti tidur di katil mewah tanpe bantal peluk. tido mmg leh tido tapi takde apekate org 'umph'. pendek kata boring. tambah2 kat area kurang melayu macam kat kepong ni. ibarat tido tanpe katil terus. aku rasa aku lagi rasa macam raya time CNY. kenapelah datuk nenek aku duk dekat2 sini jek. haish..

setiap tahun rutin raya aku ialah bangun pagi2 (dahla boring kene bangun pagi2 lak tu), gi semayang. balik tu gi rumah salam2 sesama femili. pastu gi rumah jiran kasik angpauraya kat dorang dgn buah tangan sikit. (jiran aku semua cina). pastu gi rumah nenek (jalan kaki leh sampai 5minit jek tapi mesti nak naik kete gak)...bertapak kat situ sampai malam. full stop.

kalo time kecik2 lepas tu selalu gi zoo. haha.

tapi yelah of cos ade sedara mara datang and jiran2 datang makan2. borak pasal hal dunia, politikus (maybe tahun ni ia ialah hot topic utk dibualkan dgn jiran), harga minyak (oh ni lagi hot), dan trafic jem di ibukota. side perempuan lak borak pasal baju tak sempat jahit, ramalkan ending serial drama, anak dorang pose penuh..bla3. ah dah hafal.

aku nak gak merasa cari buluh tuk buat lemang, buat ketupat, masak dodol, main mercun, pastu agak2 kalo jiran kita melayu gak camne rasanye raye ek. aish aku mmg kene kawin org jauh ni..hehe.

manusia ni mmg tak penah bersyukur.. dah ina stop merungut..

raya kat kl best pe. tak jem!! kat jalan raya tuh rasa cam leh main guling2..haha. plus duit raya! aku sayang femili aku sebab semakin besar umur anda, semakin berat angpaunye. *wink*


a'ah kan..bukannye selalu raye pun.

btw..selamat hari raya semua!!

2 comments:

bulibuli said...

Pe jadah hari raye guling2 kt tgh jaln XD wakakaa

Selamat berhari raya ^^

a.z.r.i.n.a said...

bulibuli: guling2 atas jalan lagi best dari duduk rumah heh