CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, October 20, 2009

senyum saja lah.

minggu ini sepatutnya minggu peperiksaan tapi last minute ditangguhkan ke minggu depan atas sebab2 tertentu. maka secara otomatiknya, minggu ini pembelajaran dan pengajaran adalah seperti biasa.

memandangkan penangguhan dibuat agak last minute, aku menjangkakan students sudah bersedia menempuhi exam. maka aku pulak prepare bagai nak rak.



menyiapkan soalan revision.
menyiapkan skema jawapan.
fotostat.
study kejap.


the next day...


***

bla3..bla33..bla2.
(konon2 mengajar)



soalan diaju..
class what is hypothesis?
(class diam)


ok mungkin kene explain hypothesis berdasarkan soalan.
aku membaca ayat pertama soalan 1.
aku mengaju soalan.
class what is the meaning of 'sinks'?
(class diam)


aku melukis di papan putih gambar yang sedaya upaya aku untuk menerangkan apa itu sinks.



soalan diaju kembali.
class what is the meaning of 'sinks'?
(class diam)




aku speechless jap.
tengok jam, 10 minit untuk loceng masa ke 2.












last step.
aku tulis jawapan di papan putih untuk hypothesis yang bernilai 1 markah.





class bersurai.




FYI kertas itu berjumlah 30 markah.
macamana ni??

3 comments:

SafwaNMazlaN said...

senyum saja lah.

a.z.r.i.n.a said...

ya back to the topic..

nazri.sensei said...

huhu..
ko tanya ramai2 gitu mmg takde org nak jawab...laen kali first bukak soalan untuk semua org..kalo tak de org nak jawab,pick sorg soh jawab..kalo tak dpt gak jawab,mandai2 la ko denda diorg hafal satu buku teks k apa k..
huhu..kan dh kene bebel dgn aku..